klub fitness - wizualizacja
klub fitness - wizualizacja
klub fitness - wizualizacja
klub fitness - wizualizacja
klub fitness - wizualizacja
klub fitness - wizualizacja
klub fitness - wizualizacja
klub fitness - wizualizacja
klub fitness - wizualizacja
klub fitness - wizualizacja
klub fitness - wizualizacja
klub fitness - realizacja
klub fitness - realizacja
klub fitness - realizacja

Klub fitness

Kategoria:

Projekt wnętrz klubu fitness w Tychach.
Zakresem projektu była przestrzeń recepcji oraz całego zaplecza siłowni, czyli szatni, natrysków oraz strefy SPA.
W strefie wejściowej, gdzie umiejscowiona jest recepcja postawiliśmy na rozpoznawalność i funkcjonalność przestrzeni. Zależało nam aby klient wchodząc do wnętrza od razu był w stanie zorientować się w przestrzeni, a jednocześnie jej nietypowy wygląd zapadł mu w pamięci.
Zbudowaliśmy recepcję z elementów przypominających surowe obrobione bale drewniane, co wraz z cegłą i betonową fakturą sufitu dobrze wpisało się w charakter miejsca.
W szatniach postawiliśmy przede wszystkim na wygodę oraz „odnajdywanie drogi” z wyróżnieniem jedynie elementów koniecznych.
Toalety oraz natryski zyskały bardzo charakterystyczne kolory oraz kontrastujące na przemian przenikające się kompozycje płytek jednokolorowych.
W strefie SPA postawiliśmy na ciepłe kolory drewna oraz przytłumione światło.

Lokalizacja: Tychy, ul. Fabryczna 2

Data projektu: 2015

Status: zrealizowane

Data realizacji: 2016

Zespół projektowy

architekci: Szymon Borczyk, Dawid Marszolik

Parametry inwestycji

Inwestor: Strefa Fistness sp. z o.o.
Rodzaj wnętrza: publiczne
Powierzchnia: 400 m²
Zakres dokumentacji: PWn

Technologia

Posadzka przy recepcji wykonana została z olejowanego parkietu przemysłowego. Na podłodze w szatniach zastosowano antracytową żywicę epoksydową. W łazienkach oraz natryskach podłoga i ściany pokryto kwadratowymi płytkami ceramicznymi w jednolitym kolorze.
Recepcja została wykonana z laminatu z nadrukiem i teksturą drewna.

Skontaktuj się