Milk - zdjęcia
Milk - zdjęcia
Milk - zdjęcia
Milk - zdjęcia
Milk - zdjęcia
Zdjęcia
Zdjęcia
Zdjęcia
Zdjęcia
Zdjęcia

milk

Kategoria:

Projekt wnętrz salonu kosmetycznego w Tychach.
Projektując te wnętrza chcieliśmy przede wszystkim odejść od utartego schematu aranżacji wnętrz tego typu przestrzeni. Salon kosmetyczny nie musi być różowy,  w stylu „glamour” czy obwieszony certyfikatami i dyplomami. Powinna to być przestrzeń wyjątkowa i niepowtarzalna. Zainspirowani nazwą salonu postanowiliśmy wprowadzić do wnętrza charakterystyczne deski luźno nawiązujące swym wyglądem do dawnych skrzynek na mleko, które stały się najbardziej charakterystycznym elementem wypełnionego bielą wnętrza.

Lokalizacja: Tychy, ul. Trzy Stawy 6a

Data projektu: 2017

Status: zrealizowane

Data realizacji: 2017

Zespół projektowy

architekci: Szymon Borczyk, Dawid Marszolik

Parametry inwestycji

Inwestor: Milk House of Beauty
Rodzaj wnętrza: publiczne
Powierzchnia: 65 m²
Zakres dokumentacji: PWn

Technologia

Na podłodze zastosowano antypoślizgowe, rektyfikowane płytki gresowe o wysokiej wytrzymałości na ścieranie. Drewniane obudowy na ścianach zostały wykonane z klejonego, olejowanego drewna sosnowego. Recepcja, biurka, stolik przy sofie oraz wieszak zostały wykonane na zamówienie wg projektu autorskiego.

Skontaktuj się